RECEPTAI IŠ AUGUECO INTERVIU -

RECEPTAI IŠ AUGUECO INTERVIU -

Užtepelė "Skaniukas": troškinti 2 šaukštus maltų linų sėmenų, saulėgrąžų, saują petražolių, svogūno ir vieną morką, šiek tiek vandens.

Saulėgrąžų sėklose gausu augalinių riebalų ir vitaminų A, D, E, taip pat cinko, kalcio, geležies, floro. 100 g saulėgrąžų sėklų magnio šešis kartus daugiau nei rupioje duonoje. Beje, jos dar vadinamos gamtos konservais, nes išsaugo mikroelementus visą žiemą. Stiprina plaukus, nagus, lėtina senėjimo procesus.

Linų sėmenys turi omega - 3, omega - 6 rūgščių, daug baltymų, skaidulų, amino rūgščių.

Petražolės gydo daugybę uždegimų, stiprina imuninę sistemą. Beje, jas geriausia vartoti dieną 11 - 18 val.